Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

платтяні шафи

В кожній спальні обов'язково варто, як мінімум, один платтяна шафа для зберігання в ньому одягу і білизни . Але крім кольору, розмірів і якості ці шафи розрізняються і за варіантами їх виконання. У наш час особливою популярністю користуються просторі шафи-купе , що забезпечують справжній комфорт в користуванні.

Походження та історія

Класичний шафа являє собою подальший розвиток середньовічних скринь, які в ті далекі часи використовувалися для зберігання одягу. Ймовірно, для економії місця хтось колись придумав поставити дві скрині один на одного кришками вперед або один, поставивши його вертикально, що поклало початок історії відомого вже на протязі століть шафи.

Аж до останньої третини двадцятого століття шафи для одягу виготовлялися виключно з дерева. І тільки найперші старовинні шафи такого виду, які використовувалися для зберігання ряс священиків та інших церковних атрибутів, в країнах Європи додатково обладналися ще і залізними гратами, щоб у відкритих для загального доступу церквах запобігти випадкам крадіжок дорогих шат.

сучасні виконання

Класичний дерев'яний шафа і сьогодні, завдяки його практичності, користується величезною популярністю серед споживачів. Будь він   антикварним або зробленим під антикваріат,   виготовленим з цінних або екзотичних порід деревини або   просто недорогим виробом з шпонированной або обклеєній плівкою фанери, цей предмет меблів присутній в кожній квартирі і в кожній спальні, незалежно від достатку її мешканців.

Але, зрозуміло, що меблева галузь, яка постійно розвивається і шукає новаторські рішення, завжди готова запропонувати щось поліпшене і нове. У наш час платтяні шафи випускаються практично в будь-яких мислимих розмірах, бо зараз кількість одягу, якою володіє сучасна людина значно перевищує її обсяги, які бралися за стандарт ще пару десятиліть тому. Що ж стосується дизайну, то шафи для одягу можуть виготовлятися навіть в самих немислимих геометричних пропорціях і варіантах - від оббитих тканинами дверей до повністю прозорих варіантів зі скла. Але при цьому все, а особливо жінки, вважають за краще все ж шафи-купе.

Класичне зберігання одягу

Плаття, спідниці, костюми, куртки, пальто і штани прийнято вішати в шафі на спеціальної планці за допомогою плічок або спеціальних затискачів. А ось вироби, які не потребують прасування або потребують її лише умовно, як то светри, жакети, шкарпетки, нижню білизну і навіть футболки прийнято зберігати на поличках в шафі або в висувних ящиках. Завдяки двом і більш дерев'яним дверцят, одяг і білизна надійно захищені як від пилу, так і від сторонніх поглядів. Хоча ті, хто вважає за краще шафа зі скла, навпаки, прагнуть показати гостям (та й самим собі) різноманіття свого гардероба.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
19 + ? = 25
Введіть капчу*