Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

облаштування бібліотеки

Бібліотека - це те місце, де зберігаються знання, накопичені століттями, і де приємно провести час. Але перш ніж розміщувати в кімнаті стелажі з книгами, потрібно врахувати всі нюанси.

Зонування приміщення

Найкраще місце для зберігання книг - якнайдалі від прямих сонячних променів, а також від протягів і вогкості. Книги не виносять різкої зміни температури і не терплять підвищеної вологості, тому краще не розміщувати стелаж поруч з батареєю або вікном.

Освітлення

Краще висвітлення для бібліотеки - це яскравий і теплий основне світло і маленькі додаткові світильники, розташовані поруч з місцем для читання.

Кольорове рішення

через різнокольорових корінців книг в кімнаті досить важко підібрати певну колірну гамму, тому краще всього вибирати нейтральні і спокійні кольори і їх відтінки.

Меблі

Стиль меблів може бути бсолютно будь-яким. Стелажі для книг варто вибирати дуже ретельно, тому що деякі полки не можуть в себе вмістити особливі формати книг, тому про це варто подумати заздалегідь.

Докладні правила зберігання книг

1 . Бруд. Щоб уберегти дорогоцінні видання від бруду і скупчення пилу, найкраще придбати стелажі з дверцятами. Це значно зменшить проникнення бруду на книги.

2. Свіже повітря. Він корисний не тільки для людей, а й для книг. Приміщення, де зберігаються книги, слід частіше провітрювати, щоб не утворювався затхлий і старий повітря, в якому поширюються шкідливі бактерії.

3. Температурний режим. Книги не терплять різкої зміни температури, а також занадто низькою або високою. Через перепади або неправильної температури книги можуть почати втрачати свою структуру і цілісність.

4. Вологість. Ні для кого не секрет, що книги не люблять вогкість, але мало хто знає, що на них погано впливає і занадто сухе повітря. Зневоднені сторінки швидше зношуються і втрачають свій вигляд. Оптимальна вологість - 50%.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
3 + ? = 11
Введіть капчу*