Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Крісло-мішок: комфорт в новому форматі

Мегапопулярні крісло-мішок , яка сьогодні прикрашає практично кожну квартиру, було придумано в Італії в далекому 1968 році групою дизайнерів на чолі з Чезаре Паоліні. Складно повірити в той факт, що творці бескаркасного крісла були представниками напряму антидизайну, яке розвивалося в Італії з 60 х років. Італійські дизайнери критикували існуючу технологію виготовлення м'яких меблів. І саме через такі провокаційні крісла хотіли показати, що гіпермінімалізм в меблів – це пряма дорога до абсурду.

Проте, крісло-мішок припало до душі радикально налаштованої молоді, яка перебувала в пошуках альтернативного стилю. Усвідомивши, який прорив зробили, автори цього крісла багато працювали над створенням всіляких оббивок і перебували в активному пошуку різних забарвлень. Незважаючи на те, що крісло-мішок було створено італійцями під гаслом « антидизайн », з точки зору основних функцій крісло вийшло просто ідеальним, так як на ньому дуже зручно сидіти. Більш того, функціональність і практичність крісла-мішка значно перевершує своїх каркасних побратимів, вага яких іноді дуже великий. Спочатку в якості матеріалу для оболонки використовувалася шкіра, але з плином часу цей матеріал був замінений на більш практичні тканини.

Зрозуміло, чим більше тканина буде невибаглива в чищенні, тим довше вона протримається в ідеальному стані. Найнадійнішими з тканин є флок, жаккард і скотчгард. Вони більш зносостійкі, не притягають пил і бруд. Ціна на такі види тканини невелика, тому вартість крісла-мішка складно назвати завищеною. Можлива і просочення антистатиком, завдяки чому до крісла не буде прилипати шерсть домашніх тварин.

Вибираючи крісло-мішок, особливу увагу знадобиться приділити якості матеріалів, з яких вона виготовлена, а також їх довговічності. В середньому його термін служби триває приблизно десять років, а гарантію виробники видають лише на рік або два. Матеріали, якими наповнене крісло зсередини, повинні бути зносостійкими і не піддаватися деформації. Хоча наповнювачем для крісла-мішка італійські майстри обрали спеціальні м'які вінілові гранули, якими оболонка крісла наповнювалася дуже туго, в новітніх варіантах цього предмету меблів вінілових гранул немає. В основному в якості наповнювача використовують поролон, повсть, ватин, поліуретан, латекс, синтепон і інші. Виробники намагаються віддавати перевагу штучним матеріалам, так як вони більш надійні і ціна у них більш доступна.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
12 + ? = 14
Введіть капчу*