Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Котячі кігті - як уберегти меблі?

Пухнасті і миролюбні котики за допомогою кігтів можуть нанести серйозні травми противнику. У природі кігті допомагають кішкам боротися з хижаками, які можуть бути значно сильніші за них. У звичайних умовах котячі пазурі сточуються самі під час подорожей по деревах, полювання і т.п. У домашніх умовах цей процес не відбувається. Тому кішці потрібно якимось способом вкоротити відростають кігті, обдираючи шпалери і меблі. Якщо кігті не вкорочувати, то вони слабкі і ламаються, завдаючи тим самим тваринам незручності і біль. Крім цього, сточуючи кігті, кішка нібито позначає поверхню своїм запахом. На її лапках знаходяться маленькі залози, що виділяють особливий секрет.

Там, де точить свої пазурі одна кішка, неодмінно буде точити і інша - адже їй просто необхідно "замінити" чужий запах своїм, заявляючи, таким способом, свої права на територію. І, до того ж, процес заточування кігтів для кішки - це подібність гімнастики (кішка прогинає спину, потягується). Лаяти і карати кішку в такій ситуації марно - вона робить це через своїх потреб і ніхто не зможе відібрати в неї це, але кожен власник може придумати свій варіант, як врятувати меблі і відучити кішку від згубної звички.

в даний момент в зоомагазинах є кілька варіантів , які допоможуть власникам зберегти свої меблі і стіни в цілості й схоронності.

  • 1. Спеціальні когтеточки - стовпчики, будиночки, килимки, гірки та інше, вибір кольорів і моделей настільки різноманітний, що кожен власник зможе вибрати щось підходяще для свого інтер'єру. Більшість кішок практично відразу реагують на когтеточки, особливо якщо власник з дитинства став привчати кошеня до конкретного місця сточування кігтів. Якщо ж у вас доросла кішка, і вона не реагує на куплену красиву когтеточку, а продовжує дряпати меблі, то вам допоможе спеціальний коригувальний спрей. Такі спреї бувають двох видів - привчання до когтеточке і захист від погриз і дряпання. Ці спреї допоможуть власникам привчити кішку сточувати кігті в певних місцях.  
  • 2. Можна просто періодично стригти кігті, камери все ще виникають всю проблему, так як потреба сточування все одно залишиться, але пошкоджень буде набагато менше. Цю процедуру можна проводити у ветеринарній клініці або в домашніх умовах, придбавши спеціальні когтерези. Небажано користуватися своїми манікюрними інструментами для стрижки кігтів у тварин.
  • 3. Придбати м'які антіцарапкі. Новий і абсолютно унікальний продукт, який не так вже давно з'явився на полицях зоомагазинів - це м'які антіцарапкі. Це спеціальні силіконові накладки, зроблені з м'якого пластику, які легко кріпляться на кігті вашого вихованця за допомогою спеціального клею, що йде з ковпачками в комплекті. Антіцарапкі існують в різних розмірах, і навіть в різноманітних кольорах. Застосовувати накладки на кігті можна на котів будь-якого віку, кішка практично не відчуває на собі якісь значні зміни і продовжує вести таке ж життя, як раніше, але при цьому її кігтики надійно захищені і не зможуть зіпсувати меблі або ремонт в будинку.
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
19 + ? = 20
Введіть капчу*