Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Інтер'єр в скандинавському стилі

Скандинавський інтер'єр відрізняється лаконічністю, легкістю і відносної простий. Останнім часом прихильників такого облаштування приміщення стає все більше, адже відсутність зайвих предметів дозволяє створити комфортну атмосферу. Стиль, що виник в холодних скандинавських країнах, викликає прихильність до себе з першого погляду. Він підійде для облаштування, як усього будинку, так і окремих кімнат.

Характерні особливості

Цей напрямок в світі дизайну інтер'єрів сприймає лише природність, велика кількість світла, чистоту ліній, покриттів і вибраних квітів . Своєю появою скандинавський стиль зобов'язаний суворих кліматичних умов в країнах Північної Європи, де люди здебільшого не прагнули до зайвої розкоші при облаштуванні своїх будинків. Для них головним в усі часи було прагнення зберегти в приміщенні якомога більше природного світла і тепла, тим самим наповнивши його домашнім затишком. Отже, які існують основні принципи, що дозволяють зробити інтер'єр по-справжньому « північним » і « скандинавським »?

Легкість і сонячне світло

Скандинавський стиль головним чином не сприймає наявність важких штор або фіранок на вікнах, які будуть перешкоджати проникненню світла в приміщення. Тому їх можна зовсім виключити з інтер'єру, або зупинити свій вибір на легких, практично невагомих матеріалах. При цьому в сучасному варіанті замість фіранок можна використовувати жалюзі або ж рулонні штори.

Білий колір

Прагнення зробити простір максимально повітряним і просторим призвело до того, що скандинавський стиль придбав ще одну характерну рису – переважання в інтер'єрі будь-яких світлих тонів. Це може бути як молочний, колір слонової кістки, світло-сірий, так і світло-блакитний або бежевий. Проте, головним кольором цього напрямку, мабуть, є білий колір. Соковитими акцентами стануть яскраві предмети декору, які на тлі пастельних кольорів стануть ще більш виразними і цікавими. Оригінальним дизайнерським рішенням буде використання барвистих шпалер, постерів, настінних наклейок, оригінальних картин, ваз, фото-рамок і т.д.

Натуральні матеріали

З усіх матеріалів, які можна використовувати в інтер'єрі, скандинави визнають лише натуральні. При цьому переважно вітається дерево – його можна побачити всюди. Це можуть бути дерев'яні підлоги, стіни, меблі, стільниці та навіть стеля. Деревину або не обробляють зовсім, або зводять фарбування до мінімуму, що ще більше підсилює ефект простоти і природності. Що стосується декору та текстилю, то і тут будуть доречні такі натуральні матеріали, як кераміка, каміння, шкіра, скло, льон, хутро, а також метал.

Меблі

Скандинавії стиль заснований на зовнішній простоті і лаконічності. У виборі меблів скандинави також не сприймають зайвої розкоші. Все повинно бути гранично функціонально і практично. Меблі найчастіше виготовляють зі світлих порід дерева, наприклад, сосни, берези або їли. В якості оббивки можна використовувати шкіру або бавовна. В цілому скандинавський інтер'єр відрізняється природними квітами, які мали до відпочинку і розслаблення. Таке приміщення повністю пристосоване для проживання і не вимагає при облаштуванні будь-яких радикальних змін. Просторі і світлі кімнати, наповнені домашнім теплом і безтурботністю, що не набриднуть згодом і будуть радувати своєю чистотою довгий час.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
0 + ? = 10
Введіть капчу*