Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Види оббивки для м'яких меблів

М'які меблі грає важливу роль в створенні комфортної обстановки в будь-якому інтер'єрі. А її оббивка – це один з основних засобів декору, яке дозволяє підсилити загальне враження від кімнати і створити потрібний настрій. Щоб кімната була одночасно і красивою, і практичною, потрібно вибирати найбільш підходящий матеріал для оббивки розташованої в ній м'яких меблів. На якому ж матеріалі зупинити свій вибір?

Шкіра

Вона може бути натуральною або штучною. Причому штучна шкіра часто за зовнішнім виглядом і якістю практично не поступається натуральному матеріалу. Одне з явних переваг шкіри – різноманітність зовнішнього вигляду цього оббивного матеріалу. Шкіра може бути гладкою, тисненою, матовою, блискучою, з імітацією замші. Однак потрібно пам'ятати про те, що цей матеріал має властивість « прилипати ». А в спеку це викликає істотний дискомфорт. Крім цього, з шкірою добре поєднуються тільки яскраві подушки, а ось пледи і покривала на таких м'яких меблів будуть недоречні.

Замша

Цей матеріал також може бути натуральним і штучним. Штучна замша частіше використовується для оббивки м'яких меблів, ніж натуральна. Це пояснюється тим, що штучна замша дуже приємна на дотик, при цьому її текстура виглядає просто розкішно. Однак, купуючи таку оббивку, потрібно пам'ятати, що вона вимагає регулярного догляду. Систематичний догляд забезпечить відсутність проблем з м'якими меблями, оббитих таким матеріалом. А ось для тих крісел, в яких часто хтось сидить, краще вибрати більш практичну оббивку, так як замша може затирається.

Оксамит

Цей матеріал прекрасно виглядає на диванах, що володіють складною конфігурацією. До головних достоїнств оксамиту можна віднести його різноманітність. Він може бути однотонним або тисненим. Цей оббивний матеріал асоціюється з розкішшю. Оксамит в темних тонах виглядає особливо добре.

Жаккардовая тканину

Ця оббивна тканина відрізняється складним плетінням, вона часто має багатобарвний візерунок. Жакардова тканина – один з найбільш популярних матеріалів. Це пояснюється її міцністю, зносостійкістю, простотою в догляді, а також красивим зовнішнім виглядом. Така тканина вважається універсальною, адже можна підібрати будь-який колір, який потрібно для дизайну інтер'єру. Подушки контрастного кольору добре доповнять м'які меблі з оббивкою з жаккардової тканини.

Шовк

Ця оббивна тканина зустрічається досить рідко через її високу вартість. Однак шовк має багато переваг. Це дуже міцний матеріал, він не викликає алергії. На його гладкій поверхні комфортно сидіти і в спеку, і в холодну пору року. Однак вибирати подібну оббивку краще для тих диванів, які будуть використовуватися не кожен день.

Флок

Цей матеріал є штучним замінником оксамиту, він теж дуже приємний на дотик. Однак флок відрізняється від оксамиту тим, що він більш стійкий до зношування. Цей матеріал буває влагоустойчивим, він не боїться бруду і вигорання. Ще одна перевага флока – його стійкість до кігтям домашніх тварин. Такий матеріал можна застосовувати для оббивки будь-яких диванів: і класичних, і сучасних.

Гобелен

Гобелен являє собою щільну тканину-картину з жаккардового плетіння. Такий матеріал не вимагає занадто ретельного догляду і відрізняється відмінною стійкістю. Він не схильний до вигоряння. Але в плані декору така оббивка м'яких меблів зобов'язує. Гобелен буде доречний в класичному стилі або стилі бароко. А ось в сучасний інтер'єр він не вписується. Вибирайте найбільш підходящий оббивний матеріал для вашої м'яких меблів. А якщо в цьому питанні виникають сумніви, порадьтеся з дизайнером.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
2 + ? = 11
Введіть капчу*