Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Сервант в сучасному інтер'єрі

В будь-якій квартирі або будинку обов'язково знайдеться кілька шаф, в яких зберігаються різні корисні дрібниці. Традиційно їх називають "сервантами", хоча багато дизайнерів люблять вживати слова "колекторний шафа" або "гірка". Але як би цей предмет меблів не називали, його функція не змінюється: він служить притулком для сервізів, книг, сувенірів та інших речей. За кілька століть зовнішній вигляд серванта кілька разів змінювався: від творів мистецтва в стилі бароко до громіздких радянських шаф, які займали більшу частину будь-якої кімнати. Зараз цей предмет меблів теж в моді. Але епоха диктує свої правила: сьогодні затребувані серванти в стилі мінімалізму, які не крадуть простір, але по максимум виконують свої функції.

Види сервантів

1. Кутовий сервант. Відповідний варіант для просторих кімнат, в яких питання економії площі не є принциповим. Така модель, як правило, повністю закриває одну стіни і захоплює частину іншої. Разом з тим, є серванти з чисто символічним кутом, який практично не займає місця.

2. Гірка. Головна відмінність такого серванта - наявність спеціального отвору для телевізора і тумбочки під допоміжну звукову техніку. Гірка складається з двох-трьох стелажів, тому не займає велику площу.

3. Буфети. Кухонні або столові шафи для зберігання посуду. Варіацій буфета досить багато. Це може бути збірний шафа - з тумбою і заскленої вітриною, пенал із суцільними дерев'яними або скляними дверцятами, цілісний шафа з відкритими або частково закритими полицями.

Критерії вибору

Для того, щоб успішно вибрати сервант, недостатньо просто визначитися з його дизайном. Потрібно, перш за все, звернути увагу на розмір меблів і матеріали, які використовуються при її виготовленні.

Заздалегідь подумайте, який приблизний обсяг речей зберігатиметься в серванті, щоб правильно визначити необхідну кількість секцій. Для маленьких кімнат краще вибрати сервант без дверцят, так як візуально він акуратніше. Оптимальна висота шафи для стандартної кімнати - 1,3-1,8 метра. Максимальна ширина - 2 метри. Навіть якщо у вас простора кімната, занадто широкий сервант тільки зіпсує інтер'єр.

Що стосується матеріалу, то, звичайно ж, бажано вибирати меблі з дерева. Це може бути шпон, а також масив берези, дуба або вишні. Якщо на натуральне дерево коштів не вистачає, можна вибрати шафа з МДФ, так як цей матеріал екологічно чистий, в порівнянні з іншими замінниками деревини. Головне, щоб МДФ було оброблено захисними нетоксичними складами - це продовжить термін служби серванта.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
18 + ? = 23
Введіть капчу*