Ми онлайн:
з 10 до 20, Нд з 10 до 18
Передзвоніть мені
0 Кошик 0 грн
Каталог

Як візуально збільшити кімнату?

Сьогодні багато сімей стикаються з проблемою маленької житлоплощі в багатоквартирному будинку. Навіть квартира, що складається з трьох кімнат, зазвичай має площу не більше 70 квадратних метрів. Міські жителі нерідко відчувають себе вдома не дуже затишно, їм здається, що в квартирі просто ніде повернутися. Однак своє житло можна зробити візуально просторіше за допомогою певних дизайнерських прийомів. Основні дизайнерські прийоми З метою розширення простору потрібно використовувати максимально теплі і світлі кольори – темні, навпаки, « знищують » простір. Не рекомендується також змушувати приміщення зайвими меблями, в такому випадку кімната завжди буде здаватися тісному і маленькою. Простір скрадається, якщо є великі візерунки, малюнки і предмети інтер'єру. Для оптичного збільшення розмірів приміщення варто застосовувати кремові, рожеві, білі, світло-зелені, блакитні відтінки, завдяки чому кімната стане виглядати по-справжньому затишною і світлою. А в темному приміщенні, обклеєному шпалерами « холодних » кольорів, все буде здаватися занадто маленьким. Чудовий ефект дадуть дзеркала, повністю займають стіну. Колір стелі та підлоги також має істотне значення – вони повинні бути світлих або хоча б нейтральних тонів.

Вікна небажано завішувати надто щільними, які не пропускають світло шторами.

Меблі найкраще розставити таким чином, щоб ніщо особливо не приваблювало уваги. Більші предмети варто розташувати в кімнатах з більшою площею. Якщо житлове приміщення спочатку має неправильною формою – надто довге і вузьке – варто подумати про шпалери в смужку. Горизонтальні смуги роблять короткі стіни довше, в той час як вертикальні збільшують висоту кімнати. Оптична ілюзія досягає максимального ефекту при найбільш вузькій смузі.

Принципи вибору шпалер

Не варто забувати про те, що шпалери темних відтінків і/або із занадто великим малюнком неодмінно візуально зменшать простір і приміщення стане просто незатишним. У той же час шпалери, які мають однотонний пастельний колір і/або з дрібним малюнком зроблять навіть саму крихітну кімнатку візуально більше. Навпаки вікна рекомендується клеїти шпалери більш світлого відтінку, але того ж кольору, як і на трьох інших стінах, завдяки чому приміщення буде здаватися світліше. Вибір правильного кольору шпалер вкрай важливий для досягнення запланованого ефекту. Так, ніжні пастельні відтінки чудово підійдуть для дитячої кімнати, адже вони сприяють заспокоєнню і розслабленню. У кімнаті з подібними шпалерами сон дитини буде здоровим і міцним. Для спальні малюка варто використовувати теплі відтінки кремового, бежевого, жовтого кольорів.

Купити меблі в Хмельницькому можна в нашому магазині.

Яскраві червоні і помаранчеві кольори викликають прилив бадьорості і працездатності, тому їх варто застосувати при облаштуванні службового кабінету. Допускається комбінування шпалер з іншими оздоблювальними матеріалами, можливо також поєднання на них різних малюнків. Наприклад, одна стіна обклеюється шпалерами, на яких зображується певний геометричний малюнок, а на інших стінах зображення взагалі відсутній. Так досягається прекрасна оптична ілюзія просторого приміщення. Аналогічний ефект виникає і тоді, коли на одній стіні малюнок на шпалерах дрібний, а на інших – ще дрібніше. Але треба мати почуття міри, щоб не перестаратися з надто мініатюрним і одноманітним зображенням, інакше шпалери будуть дратувати, викликаючи брижі в очах. Розстановка меблів Вміле застосування всіх дизайнерських прийомів не допоможе домогтися ефекту розширення простору, якщо господарі квартири не мають уявлення про те, як грамотно розставити меблі.

Велика кількість предметів в одній кімнаті завжди буде створювати враження тісноти, тому оптимальним варіантом для маленької кімнати стане складні меблі і шафа-купе, що володіє хоча б однією дзеркальною дверцятами.

Таким чином, існує безліч способів візуально збільшити невелику житлове приміщення і зробити його по-н стоїть комфортним.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
35 + ? = 40
Введіть капчу*